• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Biografie Wibo Plijnaar


wibo interviewWibo Plijnaar (40) werkt al vijftien jaar als tennistrainer en is in het bezit van de KNLTB-diploma’s A en B. Zijn toegankelijke manier van lesgeven en zijn sociale vaardigheden maken dat leerlingen zijn lessen als zeer prettig ervaren. Onder andere in Zeist, Hilversum, Doorn en Bosch en Duin hebben zijn leerlingen kunnen proeven van zijn enthousiasme op de tennisbaan.

Als speler heeft Wibo de 24e plek op de Nederlandse ranglijst behaald. Hierdoor heeft hij niet alleen veel tactische kennis en ervaring opgedaan, maar ook veel geleerd op het gebied van discipline en doorzettingsvermogen. Daarna heeft hij zijn passie voor tennis weten uit te breiden door de stap te zetten richting het lesgeven. Wibo analyseert in een kort tijdsbestek de verbeterpunten van een specifieke slag en gaat vervolgens gericht aan de slag om dit te verbeteren. Omdat een goede basisconditie een voorwaarde is voor het beheersen van het tennisspel (conditie en hand-oog coördinatie hangen nauw samen), wordt ook het conditionele aspect in de lessen geïntegreerd. Dat doet hij hoofdzakelijk met tennisspecifieke oefeningen om zo dicht mogelijk bij het spel te blijven.

In de loop der jaren heeft hij met zijn ervaring als trainer succesvolle, specifieke methodes ontwikkeld om leerlingen sneller technisch te verbeteren. Ook heeft hij een kort tactisch handboek samengesteld dat de leerling tactische basiskennis biedt in elke spelsituatie. Naast het verhogen van het niveau staat bij Wibo het spelplezier voorop. Samen met de leerling stelt hij haalbare doelen op. Omdat iedere leerling verschillend is, levert hij maatwerk en past hij de didactiek per leerling en niveau aan. Daarom zal ook de recreatieve tennisser veel baat én plezier hebben van zijn lessen. Succesbeleving door groei op het eigen niveau motiveert niet alleen, het draagt ook bij aan het spelplezier en de liefde voor de sport.
Momenteel geeft hij les in Bosch en Duin en bij HLTC Gooiland te Hilversum