• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Jeugd


De lessen voor jeugd van 4 t/m 12 jaar zijn gebaseerd op het Tenniskids programma van de Nederlandse tennisbond. Tenniskids biedt een gevarieerd tennisaanbod dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen en de wijze waarop zij leren en ontwikkelen. Hierdoor leren ze de techniek op de juiste manier en beleven ze succes en plezier. Als kinderen motorisch, psychisch en fysiek klaar zijn om dingen te leren worden de juiste impulsen gegeven. Binnen Tenniskids wordt gebruik gemaakt van een stappenplan. Dit stappenplan helpt om de juiste zaken op het juiste moment aan te bieden. Kinderen moeten continu worden uitgedaagd. Te moeilijk en te makkelijk zijn twee dingen die dodelijk zijn voor de uitdaging van kinderen. Het gevoel krijgen dat je beter wordt als je je best doet en dat je dingen leert zorgt voor succesbeleving. Het gebruik van kleinere banen en zachtere ballen zorgt ervoor dat kinderen succes kunnen hebben met tennis.

In drie stappen bereiden we jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen:

jeugd

Tenniskids Rood
In deze fase maken kids kennis met het tennisspel, ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie. Ook zijn er veel leuke activiteiten en kleine wedstrijdjes op het mini-veld (12x6 m). Ze spelen met een foam/sponsbal met hoge stuit. Tenniskids Rood bestaat uit drie fases die totaal in circa 24 maanden wordt doorlopen.

Tenniskids Oranje
Tijdens deze volgende fase worden de basisvaardigheden verder ontwikkelt met nieuwe slagen en technieken, langere wedstrijdjes op het iets grotere mini-veld (18x12 m). Nu spelen de kids met een zeer langzame bal met een zeer lage compressie.
Tenniskids Oranje bestaat uit twee fases, die in totaal in ongeveer 18 maanden worden doorlopen.

Tenniskids Groen
Dit is dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis. De techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. De wedstrijden worden nog iets langer en er wordt competitietennis gespeeld op een volledig tennisveld (24x12 m). In deze fase gebruiken de kids een midi-bal; een langzame bal met een lage compressie.
Tenniskids Groen bestaat uit één fase, die in 9 maanden wordt doorlopen.

Tussen de leeftijd van 11 en 12 jaar gaan de kinderen over op het spelen met normale tennisballen.

jeugd foto